Wil je meer zelfbewustzijn en keuzevrijheid ontwikkelen?

…en verlang je ernaar om vreugdevoller, vitaler en wijzer te zijn? Word je in de dagelijkse drukte regelmatig overspoeld door intense/ongewenste emoties? Vind je het lastig om op een rustige manier verbonden te zijn met je eigen gevoelens en behoeften? En deze helder en efficiënt te communiceren? Heb je het gevoel dat je niet volledig in je kracht staat? Je volste potentieel leeft en maximaal geniet?

Dan herken jij jezelf ongetwijfeld ook in het volgende:

  • Je voelt je verantwoordelijk… en doet ‘alles’ voor je geliefden (kinderen/partner etc.) en wilt graag dat ze ‘het goed doen’ en happy’ zijn. Dat geeft je ‘een goed gevoel’ maar ook het gevoel ‘dat jij er zelf niet meer zoveel toe doet!’.
  • In de communicatie met je partner voel je regelmatig onmachtig en gefrustreerd. Je vind het lastig om samen rustig te praten over emotionele onderwerpen.
  • Je bent resultaatgericht en wilt de dingen gewoon graag ‘allemaal goed doen’. Je bent daarin hard voor jezelf en verwacht dat (stiekem) ook van anderen.
  • In belangrijke relaties let je heel erg op wat je zegt, uit angst ‘dat het fout loopt’.
  • Je voelt je vaak niet meer echt blij en vraagt je af hoe dat toch komt.

De trainer; Katja van Beugen

Polaroid. Katja
Er wordt wel eens gezegd dat je anderen alleen iets kunt leren dat je zelf graag wilt leren! Daar sluit ik me geheel bij aan. Ik zie mijn sensitieve natuur als poort naar de verbinding met mijn diepste essentie. Om vandaaruit mijn volste potentieel te leven en maximaal van het leven te genieten. En daarin anderen mee te nemen!

In het voorjaar van 2008 werd ik met een grote boog uit mijn luxe en comfortabele leventje geschopt. Mijn man Jos, vader van mijn 2 kinderen, stierf tijdens het hardlopen aan een hartstilstand. Mijn grootste angst bewaarheid. Alleen gelaten…
Van jongs af aan heb ik het gevoel gehad dat wij onderdeel zijn van een groter geheel. Ik was daardoor in staat om de dood te accepteren als onderdeel van mijn levenspad. Intuïtief vertrouwde ik erop dat ik na opslokking door deze emotionele tornado op een dag ook weer netjes zou worden uitgespuugd. Geheeld! Maar wat ik NIET kon accepteren was dat ik NU alleen was. Geen innig geliefde partner meer om mij lief te hebben, te omstrengelen, te erkennen, te ondersteunen, te begrijpen en te spiegelen. Mij compleet veilig te weten! Drie jaren van grote weerstand volgden. Ik zocht het geluk buiten mijzelf…. in andere mannen. Die kwamen ook geregeld op mijn pad. Keer op keer zou ik met deze ontmoetingen mezelf nog meer pijn doen en teleurstellen. Ik was zelf emotioneel niet beschikbaar. Hoe zou ik dat van die ander moeten verwachten…

Om de diepste rouwperiode af te sluiten liep ik in 2010 met mijn zoon (toen 11 jaar) de prachtige Incatrail in Peru. Bij thuiskomst kon ik het ‘afdwingen’van een nieuwe relatie loslaten. En toen… was daar opeens die zakenrelatie…. een nieuwe intense liefde geboren. Maar…’het gedoe’ ging door. Twee vanuit hun opvoeding gewonde mensen samenvoegen met elk hun eigen rugzak, bleek één grote stretchsessie. Vanuit onze gedeelde werkgebied als trainer/coach op het gebied van persoonlijk ontwikkeling en leiderschap, ontdekten zes jaar lang samen de meest kwetsbare, krachtige, onontdekte gebieden in ons mens- en samenzijn; macht, onmacht, competitie, schaamte, schuld, angsten, beschermingsmechanismen, verantwoordelijkheid, grenzen, erkenning. Een proces van het doorzien én loslaten van beperkende zelfbeelden en het ontdekken van onvoorwaardelijke eigenwaarde en eigenliefde!

Behept met een zeer sensitief gevoelslichaam beleef ik ‘gedoe’ altijd als heel erg intens en pijnlijk. Mijn hulplijn is mijn onderzoekende en analytische geest. Altijd op zoek om de essentie van de weerstand bloot te leggen. Hongerig naar het hoe en waarom van (inter)menselijke groei- en levensprocessen. Diverse holistische coachopleidingen, psychologische, spirituele en filosofische boeken, emotioneel lichaamswerk, sjamanistische healing, meditatie, yoga etc. reikten mij een nieuw kader aan. Ik durf nu wel te zeggen dat ik ‘all round’ ben op het gebied van ‘de binnenkant’ van de mens. Inmiddels sta ik in goed contact met mijn eigen essentie; de meest liefdevolle, krachtige en creatieve verbinding die er is. Ik voel me niet meer alleen en kan zonder externe randvoorwaarden ‘moeiteloos blij zijn’ Dat is heerlijk!

Het gedachtegoed van non-dualiteit, Geweldloos Communiceren (Marshall Rosenberg) en De Kracht van Kwetsbaarheid (Brené Brown) aangevuld met eigen holistische inzichten zijn de belangrijkste pijlers in mijn leven en werk. De kracht van het aandachtig en helder luisteren en communiceren vanuit het hart loopt als een rode draad door alle trajecten die ik begeleid als projectcoördinator, trainer en coach.

Wil je meer weten over mij? Kijk dan eens op Mijn achtergrond.

‘Moeiteloos Jezelf Zijn’ klinkt als een verre belofte, iets waar je naar verlangt maar niet werkelijk in gelooft. Je weet vaak wel hoe het anders zou moeten maar het ook echt DOEN (of beter gezegd LOSLATEN!) is heel erg lastig. In dit 6-maanden traject vind je de aandacht, tijd en inspiratie om de onvoorwaardelijke liefde voor jezelf en je enorme creatiekracht tot de basis voor je dagelijks leven te maken.

Want stel je eens het volgende voor dat…

   • Je hebt geleerd te luisteren naar jezelf. Weet wat echt belangrijk voor jou is!
   • Je nu weet waar het werkelijk om gaat als je boos bent, je afgewezen voelt en/of zelfkritiek hebt.
   • Je uitspreekt wat er echt in je leeft, ook in situaties waarin dat spannend is.
   • Je weet nu hoe je kunt glimlachen naar jezelf. Hebt veel meer zelfcompassie ontwikkeld.
   • Je hebt meer diepgang ontwikkeld in relaties zoals met je partner/kinderen/ouders en collega’s.
   • Je bent je bewust van de autoriteit, kracht en creativiteit in jezelf.
   • Je hebt meer betekenis gegeven aan je leven.
   • Je voelt hoe het is om ‘moeiteloos gelukkig te zijn’.

Dit is ook voor jou mogelijk! En samen kunnen met elkaar leren en vooral veel oefenen hoe je dat doet.

Inhoud

In dit traject van 10 blokken leer je samen met een kleine groep gelijkgestemde vrouwen…

Blok 1 Hoe je groots kunt dromen en leven. Wat zijn jouw persoonlijke waarden en behoeften?
Blok 2 Hoe je vitaal blijft. Over voeding en ontspanning.
Blok  3 Hoe je m.b.v. het gedachtegoed van geweldloze communicatie, meer bewustzijn in je partnerrelatie brengt die ook ten goede komt aan al je relaties inclusief kinderen, familie en collega’s.Hoe luister je empathisch? Hoe breng je je eigen behoeften over?
 Blok 4 Focussen op je passie/missie. Hoe stop je met moeten en begint met willen?
 Blok 5 Luisteren naar je hart. Hoe stel je grenzen en ontwikkel je zelfcompassie?
 Blok 6 Je maskers afzetten en jezelf echt laten zien. De kracht van kwetsbaarheid. Hoe ontwikkel je de vaardigheid om authentieke gesprekken te voeren die je van automatische onbewuste reacties naar bewuste acties voeren?
 Blok 7 Doorzie je gedachten en beschermingsmechanismen. Ontwapenen jezelf om je te verbinden. Hoe makkelijker omgaan met moeilijke emoties. Hoe gebruik je de dagelijkse ‘ergernissen’ als toegangspoorten naar zelfbevrijding?
 Blok 8 Durf te fantaseren. Hoe kun je jezelf motiveren met aanmoediging in plaats van kritiek?
 Blok 9 Leer je over te geven aan de stroom van het leven. Hoe kun je tegelijkertijd kwetsbaar en krachtig  zijn?
 Blok 10 Zoek de schat in jezelf. Hoe kun je leven vanuit innerlijke inspiratie en potentieel?

Voorbeelden van oefeningen:
Schrijf- en creatieve oefeningen, casuïstiek en rollenspellen. Meditatie, muziek en dans.

Start
Zes maanden volop aandacht van je coach en mededeelnemers!

Individuele coachingsessies
Naast de 10 bijeenkomsten krijg je gedurende het programma 2 keer een individuele telefonische coachingssessie. Deze sessies duren 30 minuten en vinden plaats via Skype.
In deze gesprekken neem je met mij je voortgang door en bespreken we wat jij nodig hebt om op koers te blijven. Deze sessies staan volledig in het teken van jouw leervragen en te realiseren doelen.

Buddy systeem
Tijdens het gehele traject werken we met een buddy systeem: jij krijgt zijn eigen ‘buddy’, dat is een andere deelnemer uit de groep van maximaal 6-8 vrouwen.
Je buddy is je klankboord en ondersteunen tijdens het traject. Gedurende het programma leg je wekelijks verantwoording af aan je buddy en daarmee indirect aan jezelf. Deze werkvorm helpt je om ook daadwerkelijk aan de gang te blijven met datgene wat je je tijdens de bijeenkomsten voorneemt.

Feestelijke afsluiting van het traject
Het traject wordt feestelijk afgesloten met een gezamenlijke diner. Dit diner zal plaatsvinden op een nader te bepalen locatie. Tijdens dit diner genieten we van onze overwinningen, elkaar en de toekomst.

Meld je aan voor een vrijblijvend gesprek
Om een indruk te krijgen van het programma kun je met mij contact opnemen voor een vrijblijvend gesprek. Dit gesprek verplicht je uiteraard tot niets en is geen intakegesprek.
Belangrijk vind ik dat deelnemers weten waaraan zij aan beginnen en of er sprake is van een click met mij als coach.

Het intakegesprek is bedoeld om te onderzoeken wat de motivatie is van deelnemers en te waarborgen dat men ook daadwerkelijk gemotiveerde en geïnspireerde is om te groeien naar ‘Moeiteloos Jezelf Zijn’.
Tijdens dit gesprek krijg je een inkijk wat het programma van je vraagt en wat er van jou verwacht wordt.

Aanmeldingsformulier.
Als je het aanmeldingsformulier invult, dan neem ik contact met je op om een afspraak voor een vrijblijvend gesprek of intakegesprek. Je krijgt dan informatie over het traject en we bepalen samen of het traject wat voor jou is.

Investering

Testimonials