Een andere kijk op pijn

cemetery-1500942_640
Mijn schrijfsel vandaag gaat over PIJN. Dat intens verlammende gevoel waar we altijd volautomatisch van af willen bewegen. De meeste mensen vinden misschien gemakkelijk afleiding in één van de in de afbeelding genoemde geneugten.
Wonden
Mijn hooggevoelige lichaam geeft mij (helaas) niet zoveel impulsen aan afleiding. Ik struikel er altijd helemaal rouw in. Kan dan een aantal dagen verlamd op bed liggen en probeer te ‘overleven’ door te mediteren, luisteren naar inspirerende You Tube talks die me (opnieuw) uitleg geven over het onderwerp van pijn, huilen en proberen veel te slapen. Langzaam circel ik dan weer als een feniks uit de as naar de bewoonde wereld. Verrijkt en verlicht met nieuwe perspectieven. Maar ‘man oh man’ wat een processen elke keer weer. Letterlijk betoverende afsterf processen van beperkende overtuigingen ontstaan uit oude (kind)wonden.

Pijn is onderdeel van ons leven. Het geeft aan dat je levend bent en niet verdoofd rondloopt. Als je aan pijn de betekenis geeft dat je ‘iets fout gedaan hebt’ en ‘niet capabel’ en dus geen liefde en erkenning waard bent en er dus helemaal alleen voorstaat -en vanuit ons reptielenbrein staat isolatie gelijk aan de dood- dan leg je met die veroordelende gedachten bovenop de oorspronkelijke pijnlaag nog een nieuwe…eentje met een dus nog veel pijnlijkere lading!

Sinds de dood van mijn man ervaar ik dat het bewust doorleven van je pijn een heel positief en verruimend proces is. Daar moet ik me natuurlijk ook zelf wel regelmatig aan blijven herinneren.
Pijn (fysiek, mentaal en of emotioneel) is een ‘wake up call’ en wil je een boodschap brengen. Het dwingt je om je aandacht/bewustzijn voor de buitenwereld even helemaal naar binnen te richten. Om je te laten vaststellen wat er daarbinnen geheeld wil worden zodat er weer meer ruimte ontstaat voor wat er door jouw unieke persoontje NU ECHT gecreëerd en geleefd wil worden!

Ik ben blij met dit kleine schrijfprocesje en krabbel na drie dagen weer uit mijn bedje om me te verbinden met een vriendin. Ik wens jullie allemaal een andere kijk op pijn!

Polaroid. Katja