Mijn eigen pad met plantmedicijnen

Mijn persoonlijke ervaring met plantmedicijnen

In 2014 kwamen de plantmedicijnen Ayayhuasca, Iboga en Magic truffels op mijn pad. Een ander woord voor plantmedicijn is entheogeen; wat zoveel betekent als ‘afkomstig van de god in onszelf’. De term wordt gebruikt om psychoactieve stoffen aan te duiden die gebruikt worden in een spirituele of religieuze context.

Magic truffels, Ayahuasca, Iboga en San Pedro, vallen o.a. onder deze categorie. Ik heb ervaren dat plantmedicijnen je voorbij de kritische stemmen van de denker kunnen brengen en je verbinden met het oordeelloze perspectief van je ware Zelf, je goddelijke essentie. Daardoor ben je in staat om diep in de kern van je uitdagingen en verwarringen te VOELEN.

Heldere kijk

Dat klinkt misschien super onaantrekkelijk. Maar eenmaal door de beschermingsmechanismen van het egosysteem geworsteld, krijg je juist door het voelen en ervaren een heldere kijk op je beperkende overtuigingen en gedragingen.

Je ervaart dat het je eigen geblokkeerde verbindingen zijn die de toegang tot je ware potentieel verhinderen. Daarbij kunnen de nodige tranen vloeien die de onderdrukte, verdoofde en verlamde aspecten van je psyche, lichaam, hart en ziel weer tot leven(digheid) brengen!

Meester in weerstand en controle

Door mijn karakterstructuur, hooggevoeligheid en levensloop heb ik veel angst, zwakte, verdriet, boosheid, haat, wrok en onmacht ervaren. Ik was een ware meester in weerstand en controle. Een vechter!

Mijn grote innerlijke criticus had eindeloos veel (zelf)oordeel en zette mij aan tot hard werken in de vorm van vele persoonlijke ontwikkelingstrajecten (opleidingen, cursussen en vele boeken etc.). Alles om mezelf, mijn denker, maar te bewijzen dat ik ‘goed genoeg was’. Het bracht me heel veel kennis en bewustzijnsontwikkeling maar putte me tegelijkertijd ook emotioneel en fysiek uit.

Ondanks alle cognitieve ontwikkeling kon ik, als denker, nog steeds niet accepteren wie ik ten diepste was.

Innerlijke kracht en vrijheid

Plantmedicijnen leren me, in een ongoing proces, om mezelf in al mijn veelkleurigheid te voelen, lief te hebben en te accepteren. Dat bracht ook structurele wijzigingen in mijn levenstijl. Na zo’n 50 ‘reizen’ duik ik nog steeds tenminste één keer per jaar met een plantmedicijn zoals Ayahuasca, San Pedro of mijn geliefde Magic truffels in het domein van het ‘onbewuste en ongeziene’. De nieuwe helende inzichten pas ik weer toe in mijn coaching- en training. Ik ben ontzettend dankbaar dat entheogenen mijn leven kleuren, verhelderen en verdiepen!

Co-creatie

Vanuit deze dankbaarheid en diepe liefde voor waarheid, bied ik counseling met Magic truffels aan. Tijdens deze sessies ontstaat er een prachtige synergie tussen de moed en nieuwsgierigheid van de cliënt om zijn/haar beperkende patronen te ervaren en doorzien, het krachtige, wijze waarheidsserum van de Magic truffels én mijn kwetsbare en bewuste sensitiviteit, openhartige (soms zeer pittige) spiegelingen en liefdevolle ondersteuning.