YouTube

Inspiratie op afroep

Fantastisch dat we de luxe van een medium als YouTube hebben waar we in onze eigen tijd en op ons gemak naar inspirende mensen en verhalen kunnen luisteren. Als mijn pijnlichaam even de overhand dreigt te krijgen. Zoek ik graag het voedende bewustzijn op van een aantal mensen op. Eckhart Tolle, John Butcher, Michael Mirdad, Phil Good en Lorie Ladd. Ze fungeren op hun eigenWijze allemaal als mijn spirituele mentoren.   

Actualised.com

Leo van Actualised.com heeft een enorm talent om ingewikkelde en controversiële zaken helder onder woorden te brengen. Hij doet dat in down-to-earth-recht-voor-z’n-raap-taal. In deze lange epidode geeft hij woorden aan mijn visie over de inzet van psychedelica voor bewustzijnsgroei. Ik ben stiekem een beetje jaloers dat hij dit zo uit het vuistje lijkt te doen in een twee uur durend verhaal.

Eckhart Tolle

Ben een groot fan van de rustige en heldere manier waarop Eckhart Tolle over de verbinding met ons ware goddelijke Zelf spreekt. Hij nodigt steeds uit om de greep van ons pijnlichaam (ego) in de intermenselijke relaties te doorzien zodat we angst en pijn kunnen overstijgen voor een leven in vrede met Jezelf!

 

Persoonlijke ontwikkeling

Persoonlijke ontwikkeling/groei is een serieuze aangelegenheid die veel tijd en moeite kost. Om de ‘grootste versie van jezelf’ te leven zul je bereid moeten zijn om diep in jezelf te duiken om belemmerende mentale en emotionele concepten te doorzien en de bevrijdende inzichten stap voor stap in je leven te integreren. Persoonlijke ontwikkeling gaat over o.a. eigenwaarde en eigenliefde, relaties en intimiteit, grenzen, zelf-expressie. Steve Pavlina weet het in deze onderstaande podcast helder te verwoorden.

Teal Swan

In mijn coaching is ‘schaduwwerk’ een belangrijke peiler. De Amerikaanse authenticiteitsleraar Teal Swan is een belangrijke inspirator voor mij en legt in haar video de betekenis ervan uit.

Brené Brown

Wat betekent het om je kwetsbaar op te stellen in een wereld die gericht is op perfectionisme?
Onderzoek wijst uit dat kwetsbaarheid geen teken is van zwakte maar juist de weg naar moed, betrokkenheid en compassie.

Vera Helleman

Vera Helleman is voor mij de Nederlandse evenknie van Eckart Tolle. Ze legt zo helder en zonder poespas uit dat we ‘gevangenen’ zijn van ons overtuigingssysteem. De kracht zit ‘m in de volledige acceptatie van het huidige moment. Natuurlijk makkelijker gezegd dan gedaan. Maar daarin zit onze sleutel tot bevrijding. Niet de situatie zelf maar de manier waarop we ergens naar kijken bepaalt dan hoe we ons voelen!

Kijk voor meer informatie en bijeenkomsten op haar website: http://www.verahelleman.nl/

Vera geeft je hier een geheel andere kijk op romantische liefde/ partnerschap. Misschien confronterend maar ook bevrijdend!

Geweldloze communicatie

Gevoelde boosheid/woede in het contact met anderen wordt niet veroorzaakt wordt door het gedrag van deze anderen maar door het niet Bewust Zijn van je eigen behoeften en oordelen. Boosheid staat vervulling van behoeften in de weg.