Mijn achtergrond…

Op de kruispunten in je leven, krijgt je bestemming vorm!

Iedere trainer/coach kiest uiteindelijk een eigen vorm van begeleiding, die heel precies met zijn of haar levensverloop te maken heeft. Die ligt vaak in het verlengde van de transformatie van de eigen pijn die je als bewustzijn, inzicht en mededogen aan je klanten kunt aanreiken.

Ik (1968) had nooit kunnen bedenken dat ik na vele jaren als marketeer in de gezondheidsbranche te hebben gewerkt ooit nog eens in het training-,  coaching- en healing vak in zou rollen. Toch had ik als tiener al een grote interesse in ‘het hoe en waarom’ van levensprocessen; naar de sleutel van het leven hier op aarde. Vrienden vonden en vinden het zowel boeiend -als ook uitdagend- dat ik van nature altijd op zoek ga naar de diepere lagen van ons mensZijn.

Manouvreren door onverwachte gebeurtenissen

Het leven ondersteunde bovenstaande ‘hobby’ volop en reikte me van mijn twintigste diverse intense uitdagingen aan op gezins-, werk-, gezondheid en relatievlak. Leren manouvreren door onverwachte pijnlijke gebeurtenissen, omgaan met verlies, acceptatie en (zelf)vertrouwen vormt de rode draad!
Nu kon ik bij mezelf analyseren en doorvoelen wat er allemaal in én om je heen gebeurt als het leven niet zo loopt als je wenst. De vechtscheiding van mijn ouders, een lange revalidatie na een tumor in mijn ruggenmerg, ontslag, de plotselinge dood van mijn man en vader van mijn 2 kinderen, het opnieuw verbinden en scheiden van een nieuwe partner en de ontmoeting met mijn zielsrelatie (twinflame) zetten veel transformatieprocessen in gang.

De chaos en pijn rondom deze gebeurtenissen hebben er voor gezorgd dat ik mezelf en de menselijke conditioneringen steeds beter heb leren begrijpen en accepteren. In het donker ontdekte ik mijn licht. Leerde (én leer) me steeds opnieuw te verbinden met het licht en evenwicht van grote geheel. Noem het God en/of universele liefde/intelligentie. Het licht geeft de kracht om de menselijke angst en pijn te dragen. Vanuit dit levensperspectief leef en werk ik nu veel authentieker en meer ontspannen! Inzichten die ik graag wil doorgeven in mijn coaching, training en healing!

Veel herkenning vind ik in het lied ‘De taal van mijn hart’ van Stef Bos.

‘Heb mijn spiegelbeeld zien vallen.
Lag aan scherven op de grond.
Heb mijzelf leren kennen als een heldin en als een hond.
Er is nu nog weinig over van mijn woede en geweld.
Want ik ken nu ook mijn donkere kant en heb vrede met mijzelf.
Want ik hoor en zing nu de taal van mijn hart.’

Liefde voor plantmedicijnen

Na de dood van mijn man in 2008 switchte ik vanuit het bedrijfsleven naar de projectcoördinatie van een maatschappelijk initiatief. Een landelijk coachproject voor kwetsbare jongeren; Coach4you. Daar kreeg ik de gelegenheid om me in het coachvak te verdiepen. Een vakgebied waar ik tot op dat moment nog nooit aan had gedacht. Aanvullende opleidingen zoals Transformatiecoach bij instituut Corcaroli (2009/2011) en een Masterclass non-duale coaching & counseling van Art of Life (2012/2013) volgden elkaar op. In 2014 maakte ik bij De Gewijde Reis kennis met de enorme kracht van plantmedicijnen zoals Ayahuasca, San Pedro en Iboga. Volgde in 2016/2017 de jaartraining (soul coach) en was tot 2018 als vrijwilig facilitator betrokken bij de begeleiding van een tiental groepsreizen met Ayahuasca. Aansluitend vond ik mijn eigen weg met de aardse diepte van Magic truffels. Opgedane inzichten en toepassing hebben mijn bewustzijn, sensitiviteit en persoonlijke ontwikkeling verder verdiept!

Om in mijn leven en werk dienstbaar te kunnen zijn is het belangrijk om erg goed voor mezelf te zorgen! Alleen als het glas vol is, kan het over- en uitstromen. Regelmatig ontspannen is cruciaal. Door contemplatie, meditatie, natuur, wandelen, lezen, schilderen, koken, op avontuur met mijn buscampertje. Soms heb ik behoefte om er een tijdje alleen met mijn hond op uit te trekken. Vaker gaan mijn partner en ik samen op pad. Rijdend en wandelend door de wereld vinden we nieuwe inspiratie.

Ik wil het leven accepteren en vieren zoals het komt. Volluit leven! Ik ben nu eenmaal het meest krachtig als ik met het leven samenwerkt. Vechten heb ik lang genoeg gedaan. Het leven is een magisch kado!