Hoe bereid je je op een Magic truffel ceremonie voor?

Voorbereiding Magic truffel ceremonie

Mentale voorbereiding

Hoe bereid je je op een truffel ceremonie voor? Gelukkig is er inmiddels heel veel informatie te vinden over de heropleving van psychedelica zoals Magic truffels als therapeutisch medicijn. Plantmedicijnen zijn al eeuwenlang een geschenk van de natuur en reiken ons als overprikkelde en uitgeputte westerse mensen een krachtig instrument aan. Doel is om ons te herinneren wie we werkelijk zijn en wat we voor potentie hebben. Daarnaast helpen ze ons bij het opruimen van angstpatronen en hunkeringen/verslavingen in ons negatief geprogrammeerde ego bewustzijn.

In deze presentaties legt Leo van actualised.com helder (en uitgebreid uit) hoe psychedelica/pantmedicijnen van grote invloed kunnen zijn op persoonlijke ontwikkeling en bewustzijnsontwikkeling vanuit een metafysisch perspectief.

Formuleer een heldere intentie

Een innerlijke reis met een plantenmedicijn zoals Magic truffels vormt een weg naar meer integratie, transformatie, loslaten, inzichten en verbinding met de diepere lagen in jezelf. Stilstaan bij je intentie is wezenlijk en waardevol. Invoelend afstemmen met jezelf. Wat wil je? Wat leeft in jou? Wat zijn je angsten en je verwachtingen? Je reis krijgt hierdoor een nog bewustere lading. Kijk hiervoor ook eens naar deze video over schaduwwerk. 

Fysieke voorbereiding

Als je je Magic Truffel Ceremonie zorgvuldig wilt voorbereiden dan kun je ervoor kiezen om twee of drie dagen van tevoren extra gezond en licht te eten. Door het weglaten van alcohol, cannabis, suikers, koffie en comfortfood zullen onderdrukte emoties wat meer aan de oppervlakte komen. Een mooi uitgangspunt voor een ceremonie.  Ook zullen de Magic Truffels beter/sneller door je lichaam kunnen worden opgenomen.

Als je je niet kunt/wilt committeren aan bovenstaande voedingsadviezen dan is het belangrijk dat je in ieder geval 4 uur voorafgaand aan de inname van Magic Truffels niets meer gegeten hebt!

Vertrouwen

Een open mind en een liefdevolle houding naar jezelf maken het gemakkelijker om langdurig met je aandacht bij je innerlijke wereld te zijn. Het is daarnaast belangrijk dat je de lastige onderwerpen/blinde vlekken die je in je innerlijke reis tegen kunt komen met vertrouwen aanschouwt. Ik zal je daar ook bij helpen en ondersteunen! Pijnlijke emoties of beelden vragen erom om figuurlijk gesproken door je hart ingeademd te worden. Om door je bewustzijn gezien en ervaren te worden zodat ze niet meer naar de kelder van je onderbewustzijn onderdrukt hoeven te worden. ‘The only way out… is in!’ is een mooie leidraad. Eenmaal gezien en doorzien laat de pijnlijke emotie/ervaring je met rust en komt er ruimte, ontspanning en kracht voor in de plaats.

 

Wat kun je verwachten na de inname van Magic truffels?

Truffels hebben ongeveer 30-60 minuten nodig voor je hun werking ervaart. In de beginfase van de ceremonie kunnen de Magic truffels een soort van ondefinieerbaar gevoel geven vergelijkbaar met een gespannen/verwachtingsvol gevoel. Er kan een energieopbouw (warm of zwaar gevoel) in het lichaam gevoeld worden en de gewaarwording dat ‘de dingen’ anders zijn dan normaal. Je duikt als het ware ‘down the rabbithole’. Dat is ook het moment om de controle los te laten. Gevoelens worden onaangenamer als je ertegen wilt gaan vechten. Focus je op je adem. Dat is je anker en ‘laat je vallen’ in de reis. Vertrouw! Het komt je bewustzijn ten goede.

Als de effecten intensiveren, is er een groot spectrum aan zintuigelijke effecten te ervaren. Verwijding van de pupillen, kleurrijke visuals (met open én gesloten ogen) , mentale stimulatie, nieuwe inzichten en perspectieven, snel veranderende emoties (lachen en huilen), mogelijke gevoel van paranoia en verwarring.

Het primaire effect van truffels duurt tussen 4-6 uur. Voor de meeste mensen is er daarna een verlenging van 2-6 uur waar het moeilijk is om in slaap te vallen en ‘de realiteit’ afwijkt van dat wat je normaal ervaart maar niet sterk genoeg is om nog als ‘reis’ te worden gezien.