Magic Truffel Ceremonie – Authentiek leiderschap

Liefde voor waarheid 
Verlang je naar een dieper contact met jezelf? Wil je eerlijk je gevoelens, gedachten en verlangens kunnen uiten in het contact met anderen? Wil je je (creatie)kracht voelen? Wil je handelen naar je intuitie? Zoek je naar betekenis in je leven? Wil je wakker worden voor je eigen waardigheid?

Welkom bij een Magic Truffel Ceremonie ‘Liefde voor waarheid waar je in een veilige setting vanuit je verlangen naar persoonlijke ontwikkeling, verantwoordelijkheid neemt voor je onbewuste en beperkende patronen. Niet vanuit schaamte of schuld. Maar vanuit liefde voor de waarheid. Liefde voor jezelf en voor het onderzoek naar wie je ten diepste bent!

De diepgaande inzichten uit deze 7 uur durende coach/plantmedicijn sessie kunnen vergelijkbaar zijn met de inzichten van vele jaren therapie. 

Voor wie?
Plantmedicijnen trekken meestal moedige mensen aan die een verbreding en verdieping in hun leven willen en die al de nodige persoonlijke ontwikkeling hebben doorgemaakt. Een Magic Truffel Ceremonie Liefde voor Waarheid kan veel betekenen voor mensen die kampen met: stress, rouw, burn-out, angsten, eenzaamheid, (liefdes)verdriet, depressie, verslavingen, negatief zelfbeeld, sexualiteit en intimiteit en gezondheidsproblemen.

Niet voor iedereen
Maar plantmedicijnen zijn niet voor iedereen geschikt. Gebruik kent zelfs contra-indicaties zoals een psychose. Het gebruik van geneesmiddelen zoals anti-depressiva of slaapmiddelen moet vooraf samen afgestemd worden. Een (vrijblijvend) telefonisch intakegesprek is een voorwaarde om te kunnen deelnemen.

Helen= Heel worden
Al we onszelf én anderen niet langer pijn willen doen, dan is het tijd om alle onderdrukte en gekwetste aspecten in onszelf te leren vergeven, lief te hebben en te integreren in onze persoonlijkheid. Achter pijn, boosheid, wrok en gevoelens van miskend zijn staan krachtige en kostbare delen van het authentieke Zelf die je helpen bij het creëren van een gelukkiger en bezielder leven. Je zult dan ervaren dat je vanuit je eigen helingsproces ook het verlangen voelt om anderen te helpen om hun eigen proces aan te gaan.

Authenticiteit vraagt om een oneindig innerlijke proces van eerlijkheid. Eerlijkheid komt voort uit de liefdevolle moed en nieuwsgierigheid om te willen blijven kijken naar de onwetende (schaduw)aspecten IN jezelf. Het vraagt om een helder bewustzijn en onderscheidingsvermogen. Het leven reikt ons oneindige leermomenten aan in de vorm van conflict en verlies. Ben je bereid om de verantwoordelijkheid daarvoor te nemen? Om dieper te kijken? Ben je bereid jezelf volledig te omarmen in je authenticiteit?

Taboe op zwakte en kwetsbaarheid
We dragen allemaal de erfenissen, zoals verdriet, teleurstelling, woede, schuld en/of schaamte, van oude verwondingen met ons mee. Onze maatschappij verwacht (nog steeds) dat we sterk/goed en vooral prestatiegericht zijn. Kwetsbaar- en gevoeligheid staan gelijk aan zwakte. Om angst, schuld en schaamte maar niet te hoeven voelen hebben we die aspecten van onszelf naar ons onderbewustzijn gedrukt. We hebben afweermechanismen zoals overmatig aanpasgedrag, verslavingen en rationalisaties ontwikkeld. Afleidingen om maar niet bij de kern van onze zwakten te komen. Volautomatisch en onbewust heben we onze unieke essentie, onze authenticiteit, achter maskers van onwaarheid en schone schijn gestopt. Dit kost ontzettend veel levenskracht en creativiteit en laat je uiteindelijk overprikkeld, angstig, opgebrand en depressief voelen. Wanneer je begint met het mindful observeren, en plantmedcijnen zijn daarvoor een perfecte tool, van je disfunctionele gevoelens en gedragingen dan wordt er een hoger bewustzijnsniveau geactiveerd en ervaar je dat er buiten het intellect om, een oneindige grote intelligentie (noem het godsbewustzijn) is. Dan begin je te ontwaken voor de wijze stem van je intuïtie en ontwikkel je authentiek leiderschap.

Meester van verzet en weerstand
Door mijn karakterstructuur, hooggevoeligheid en verlieservaringen heb ik veel angst, verdriet en onmacht ervaren. Ik was een ware meester in angst en verzet! Mijn grote innerlijke criticus had eindeloos veel (zelf)oordeel en zette mij aan tot hard werken in de vorm van vele persoonlijke ontwikkelingstrajecten (opleidingen, cursussen en vele boeken etc.). Alles om mezelf, mijn denker, maar te bewijzen dat ik ‘goed genoeg was’. Het bracht me heel veel kennis en bewustzijnsontwikkeling maar putte me tegelijkertijd ook emotioneel en fysiek uit. Ondanks alle cognitieve ontwikkeling kon ik, als denker, nog steeds niet accepteren wie ik ten diepste was.

Plantmedicijnen
In 2014 kwamen de plantmedicijnen Ayayhuasca, Iboga en Magic truffels op mijn pad. Een ander woord voor plantmedicijn is entheogeen; wat zoveel betekent als ‘afkomstig van de god in onszelf’. De term wordt gebruikt om psychoactieve stoffen aan te duiden die gebruikt worden in een spirituele of religieuze context. Magic Truffels, Ayahuasca, Iboga en San Pedro, vallen o.a. onder deze categorie. Ik ervaarde dat plantmedicijnen je voorbij de stemmen van de denker kunnen brengen en je verbinden met het oordeelloze perspectief van je ware zelf, je goddelijke essentie. Daardoor ben je in staat om diep in de kern van je uitdagingen en verwarringen te VOELEN. Dat klinkt misschien super onaantrekkelijk. Maar eenmaal door de beschermingsmechanismen van het ego geworsteld, krijg je juist door het voelen en ervaren een heldere kijk op je beperkende overtuigingen en gedragingen. Je ervaart dat het jouw eigen geblokkeerde verbindingen zijn die de toegang tot je ware krachtpotentieel verhinderen. Daarbij kunnen de nodige tranen vloeien die de onderdrukte, verdoofde en verlamde aspecten van je lichaam, ziel en psyche weer tot leven(digheid) brengen!

Innerlijke kracht en vrijheid
Plantmedicijnen leren me, in een ongoing proces, om mezelf in al mijn veelkleurigheid te voelen, lief te hebben en te accepteren. Dat bracht ook structurele wijzigingen in mijn levenstijl. Nog steeds reis ik tenminste één keer per jaar met Ayahuasca en San Pedro om in contact met deze ‘plantleraren’ te blijven. Veel vaker duik ik in mijn eentje of met mijn partner met behulp van Magic truffels in het oneindige domein van het ‘onbewuste en ongeziene’. De nieuwe helende inzichten pas ik weer toe in mijn coaching- en training. Ik ben ontzettend dankbaar dat entheogenen mijn leven kleuren, verhelderen en verdiepen!

Co-creatie
Vanuit deze dankbaarheid en diepe liefde voor waarheid, bied ik Magic Truffel Ceremonies Liefde voor waarheid aan. Tijdens deze sessies ontstaat er een prachtige co-creatie tussen de moed en nieuwsgierigheid van de cliënt om zijn/haar beperkende patronen te ervaren en doorzien, het krachtige wijze waarheidsserum van de Magic truffels én mijn liefdevolle ondersteuning en helingskwaliteiten.

Cliënte Karin (46):
Katja geeft letterlijk (in haar mooie praktijkruimte) en figuurlijk mensen de RUIMTE. Met haar liefdevolle aandacht, oordeelloosheid en eigen kwetsbaarheid hoefde ik mijn emoties niet meer in bedwang te houden. Ik kon mezelf helemaal… aan mezelf…laten zien. Na afloop voelde ik een enorme rust en vertrouwen in mijn lichaam. 

Truffels of Ayahuasca?
Een ceremonie met Magic truffels leent zich eventueel als een tussenstap/opstap naar een Ayahuascaceremonie. De Magic truffel is in de voorbereiding, gebruik en de ervaring iets zachter en laagdrempeliger. Ayahuasca toont zich vaak als een iets strengere ‘leraar’ die ook een diepere reiniging aanreikt waar overgeven en lichte diarree bij kunnen horen. De ervaring leert dat beide plantmedicijnen hele diepe en helende ervaringen geven. Bij Magic truffels komt misselijkheid en overgeven (bijna) niet voor. Het volstaat om 3 tot 4 uur voorafgaand aan de sessie niet meer te eten. Drinken (water en thee) kan wel.

De officiële naam voor de Magic truffel is Sclerotia; kleine knolletjes (zie foto) die onder de grond groeien en een beetje een bittere en walnootachtige smaak hebben.

Werking
In Magic Truffels zit de werkzame stof psilocybine, deze niet verslavende stof wordt in het lichaam omgezet in psilocine, die de belangrijkste kruispunten in je hersenen stil legt en de verstandelijke overcontrole vermindert. Onbewuste kennis wordt bevrijd en komt beschikbaar en brengt je in aanraking met emoties, levenslessen, toekomst en verleden.

Pijnpunten en blinde vlekken
In ons onderbewustzijn liggen allerlei verdrongen pijnlijke, angstige en teleurstellende ervaringen opgeslagen. Op het diepste niveau liggen ervaringen opgeslagen die te maken hebben met geboorte en dood. Je kunt eventueel geconfronteerd worden met deze thema’s.

De innerlijke reis zal zich in golven ontvouwen en brengt je meestal een combinatie van magische eenheidsgevoelens, fijne emoties (blijdschap en lachen) maar kan je ook je blinde vlekken, rigide mentale concepten en pijnlijke ervaringen laten voelen/zien. Een reis brengt je vaak een afwisseling van je lichte en schaduwkanten. Zo krijg je diepere inzichten en kan er heling plaatsvinden.

Cliënte Monique (53) zelf coach beschrijft haar ervaring als volgt: 
Het is alsof ik weeën had. Telkens wanneer er een wee (emotie) opkwam dan wilde ik die uit alle macht (want schaamte) wegdrukken. Maar elke vrouw die een bevalling heeft meegemaakt weet dat dat onmogelijk is. De kracht van de truffels dwong me de emotie helemaal te voelen, over me heen te laten gaan en uit te persen. Hetzij door te schreeuwen, op een kussen te slaan, te huilen, te bewegen en me over te geven aan mijn kwetsbare en pijnlijke kindsdelen. Alsook te buigen voor mijn eigen kracht. Want kracht voelde ik. Maar deze kracht en zelfliefde kon pas aanvaard worden als ik ook mijn boosheid, verdriet en onmacht aan het woord liet. Ondanks de pittige bevalling voel ik me oneindig dankbaar voor de nieuwe inzichten, zelfvertrouwen en rust.

Vertrouwen
Een open mind en een liefdevolle houding naar jezelf maken het gemakkelijker om langdurig met je aandacht bij je innerlijke wereld te zijn. Het is daarnaast belangrijk dat je de lastige onderwerpen/blinde vlekken die je in je innerlijke reis tegen kunt komen met vertrouwen aanschouwt. Ik zal je daar ook bij helpen en ondersteunen! Pijnlijke emoties of beelden vragen erom om figuurlijk gesproken door je hart ingeademd te worden. Om door je bewustzijn gezien en ervaren te worden zodat ze niet meer naar de kelder van je onderbewustzijn onderdrukt hoeven te worden. ‘The only way out… is in!’ is een mooie leidraad. Eenmaal gezien en doorzien laat de pijnlijke emotie/ervaring je met rust en komt er ruimte, ontspanning en kracht voor in de plaats.

Hoe ziet de Magic Truffels Ceremonie Liefde voor waarheid eruit?

 1. Voorafgaand hebben we een vrijblijvend intakegesprek waarin we samen je behoeften afstemmen.

Op de dag zelf:

 1. Drinken we samen rustig een kopje thee aan mijn keukentafel. Ik stel vragen, luister en verhelder op een diep (intuïtief) niveau naar wat jou belemmert en beweegt. Dit zal je bewustzijnsniveau verruimen en je intentie voor je ‘innerlijke reis’ nog meer verhelderen. Ook stemmen we de dosering van de truffels af. Als we beiden voelen dat ‘alles’ is gezegd gaan we naar de praktijkruimte
 2. Na installatie in de praktijkruimte stemmen we het gebruik van muziek af
 3. en bereid ik je met een ademmeditatie voor. 
 4. Je krijgt de afgestemde dosis truffels.
 5. Een tweede visuele meditatie volgt.
 6. Je bewustzijn zal steeds meer naar binnen gaan. Het is jouw unieke en intieme eigen reis met jezelf waar je helemaal expressie aan kunt geven zoals je dat zelf wilt. Als je in lastige stukken terecht komt dan gaan we daar samen doorheen. Ik geef je mijn onvoorwaardelijk zorg en aandacht!
  Een innerlijke reis kan op een aantal niveaus worden beleefd.
  Mentaal; een bewustwording van je gedachtenstromen, de veschillende stemmen/commentatoren in je hoofd, een toename aan heldere inzichten, introspectie en ‘out of the box’ denken. Met je aandacht kun je een gedachte volgen die zich dan weer verder en verder ontvouwt.
  Emotioneel; een release van emoties die in je onderbewustzijn liggen opgeslagen. Je kunt boos worden, huilen of juist heel hard lachen. Je kunt angsten en onzekerheden overstijgen.
  Fysiek; Magic Truffels hebben een reinigend effect op je lichaam. Pijnlijke of gevoelige plekken in je lijf willen zich gaan ontspannen. Het kan zijn dat je zachtjes of wild met met je benen, armen, handen, hoofd gaat bewegen. Gaat staan, wilt kruipen of dansen.
  Spiritueel; je kunt beelden en gevoelens krijgen van liefde en eenheid, inzichten over de intelligentie en de dynamiek van het leven/universum, andere dimensies en je hogere bewustzijn.

  Rode draad in een reis is dat je precies aangereikt krijgt wat je op dat moment nodig hebt. Ook al begrijp je op het moment zelf niet eens de betekenis. Vaak ontvouwt die zich in een later moment.

 7. Meestal duurt een reis zo’n 4 uur. Om weer te landen krijg je een broodje en wat fruit aangeboden.
 8. Na afloop bespreken we je ervaring en nemen die op. Het audiobestand krijg je toegestuurd. Als vanzelf worden integratiethema’s je duidelijk. Samen bepalen we wanneer je weer alert genoeg bent om naar huis te gaan.
 9. Nazorg (indien noodzakelijk) via telefoon of mail.

Integratie kost tijd
Nieuwe inzichten vragen aandacht en tijd om in je body/mind systeem geïntegreerd te worden. Nieuwe denkposities leiden tot nieuwe keuzes en ervaringen waardoor in het brein nieuwe neurologische routes ontstaan en nieuw gedrag blijft hangen en als het ware een tweede natuur wordt. Ik adviseer om direct na je reis verslag te leggen van je ervaring zodat je er regelmatig op terug kunt kijken en als anker kunt gebruiken om de lessen daadwerkelijke in je leven te implementeren. Het echte werk begint dus pas thuis!

Mocht je hulp willen hebben voor de verdere integratie dan kun je altijd voor een coachsessie (apart te boeken) terug komen. Je voelt zelf wel of dit nodig is of niet.

Praktische informatie

Tarief

Magic Truffel Ceremonie Liefde voor waarheid 260 euro (incl. BTW)

Aanvang
De sessies kunnen van maandag t/m vrijdag gepland worden en beginnen normaal gesproken om 10.00 (tenzij anders afgesproken) en duren tot ca. 17:00 uur. Na afloop is het niet verstandig om direct zelf aan het verkeer deel te nemen. Als je zelf met de auto reist kun je pas 8 uur na inname van de Magic truffels weer zelf rijden. Het is daarom veel relaxter als je met het OV reist of door een vriend/partner kan worden opgehaald. Vanuit station Hilversum brengt bus 108 je in 20 minuten bij mij voor de deur.

Het is fijn als je de dag erna geen belangrijke verplichtingen hebt.

Bij het aanmelden stuur ik je meer informatie over de voorbereiding van de ceremonie. Ook stuur ik je een intakeformulier mee.

Ervaringen

Hier kun je een impressie krijgen van de ‘reiservaringen’ van anderen.