Mijn achtergrond…

IMG_2818 Op de kruispunten in je leven, krijgt je bestemming vorm!
Iedere trainer/coach kiest uiteindelijk een eigen vorm van coaching, die heel precies met zijn of haar levensverloop te maken heeft. Die ligt vaak in het verlengde van de transformatie van de eigen pijn die je als bewustzijn, inzicht en mededogen aan je klanten kunt aanreiken.

Ik (1968) had nooit kunnen bedenken dat ik na vele jaren als marketeer in de gezondheidsbranche te hebben gewerkt nog eens in het trainings- en coachingsvak zou rollen. Toch had ik als tiener al een grote interesse in ‘het hoe en waarom’ van levensprocessen; naar de sleutel van het leven hier op aarde. Vrienden vonden en vinden het zowel boeiend als ook uitdagend dat ik van nature altijd op zoek ga naar de oorsprong van gedachten en emoties.

Het leven ondersteunde bovenstaande ‘hobby’ volop en reikte me vanaf mijn twintigste diverse intense situaties aan op gezins-, werk- en gezondheidsvlak. Omgaan met verlies is daarbij de rode draad! Nu kon ik bij mezelf analyseren en doorvoelen wat er allemaal in én om je heen gebeurt als het leven niet zo loopt als je wenst. De vechtscheiding van mijn ouders, een lange revalidatie na een tumor in mijn ruggenmerg, ontslag, de plotselinge dood van mijn man en vader van mijn 2 kinderen en het opnieuw verbinden met een nieuwe partner zetten veel intense processen in gang. Maar…ondanks de pijn hebben deze gebeurtenissen er toch voor gezorgd dat ik mezelf steeds beter heb leren kennen en accepteren. Vanuit dit nieuwe levensperspectief leef en werk ik nu veel authentieker en meer ontspannen! Een inzicht dat ik graag wil doorgeven in mijn coaching en training.

Veel herkenning vind ik in het lied ‘De taal van mijn hart’ van Stef Bos.

‘Heb mijn spiegelbeeld zien vallen.
Lag aan scherven op de grond.
Heb mijzelf leren kennen als een heldin en als een hond.
Er is nu nog weinig over van mijn woede en geweld.
Want ik ken nu ook mijn donkere kant en heb vrede met mijzelf.
Want ik hoor en zing nu de taal van mijn hart.’

Na de dood van mijn man in 2008 switchte ik van het bedrijfsleven naar de projectcoördinatie van een maatschappelijk initiatief. Een landelijk coachproject voor kwetsbare jongeren; Coach4you. Daar ben ik momenteel nog steeds als freelance projectleider en trainer bij betrokken.

Het coachingsvak sprak me eigenlijk direct aan en ik ben in 2009 zelf gestart met een opleiding voor Transformatiecoach bij instituut Corcaroli. Na 2 jaar ben ik geswitcht naar de jaartraining masterclass non-duale coaching & counseling van Art of Life. Verder inspireerden en inspireren mij vele leraren op mijn levenspad zoals o.a. Bonnie & Willemijn Bessem, Byron Katie, Eckhart Tolle, Jeff Foster, Ken Wilber, Lars Faber, Louise Hay, Vera Helleman. Opgedane inzichten en toepassing hebben mijn bewustzijn en daardoor persoonlijke ontwikkeling verder verruimd!

Droom groots. Leef groots. Nu.

Uiteindelijk hoef je alleen maar te zijn wie je werkelijk bent. Meer niet. Als we onze unieke grootsheid laten stralen door ‘gewoon’ te zijn wie we in wezen zijn en iedereen doet wat hem of haar vreugde geeft dan zijn we gelukkig en in vrede met onszelf en onze omgeving.

De afdaling (de reis naar jezelf) van het hoofd (de controle) naar het hart (overgave) gaat bij ‘hoofdmensen’ zoals als ik in kleine stapjes maar levert aan levenskwaliteit enorm veel op; authenticiteit, vrijheid, ontspanning en plezier. Dat motiveert dan weer om verder te durven afzakken. Je kwetsbare en tegelijkertijd zo krachtige kern aan de wereld te geven!

Om in je leven en werk dienstbaar te kunnen zijn is het belangrijk om heel erg goed voor jezelf te zorgen! Alleen als het glas vol is, kan het over- en uitstromen. Regelmatig ontspannen is voor mij cruciaal. Door wandelen, lezen, meditatie, koken, workshops persoonlijke ontwikkeling en avontuurlijke reizen laadt mijn batterij weer op.

Er wordt wel eens gezegd dat je anderen alleen iets kunt leren dat je zelf graag wilt leren! Daar sluit ik me geheel bij aan. Ik wil het leven accepteren en vieren zoals het komt. En daarin anderen meenemen! Op het moment dat je kunt ervaren dat je veel meer bent dan je gedachten en emoties (oosterse spirituele denkwijze) en ziet dat je geestelijk lijden wordt bepaald door jouw gedachten over de wereld en niet door de wereld zelf (westerse ontwikkelingspsychologie) veranderen problemen in kansen voor het hervinden van je authentieke kracht. Je bent nu eenmaal het meest krachtig als je met het leven samenwerkt in plaats van tegenwerkt! Daarmee is het leven weer een magisch kado!

BramenMaud